Ha bajban vagy

Az ember ma már teljesen hozzá nőtt egy-két elektronikus dologhoz. A minap jöttem erre rá, amikor nem volt áram egy vihar miatt a házban és két órán keresztül nem tudtam magammal mit kezdeni. Még jó, hogy a telefonom működik pár órát töltés nélkül, gondoltam, hiszen nem tudtam tévét nézni, és könyvet olvasni sem, mert ugye nem volt lámpa, a laptopom le volt merülve, a mikróhoz is kellett volna elektromosság, így enni sem tudtam és a sütő sem működött. Rájöttem, hogy régen mennyivel máshogy élt az ember. Ma már ha elmegy két órára az áram azt érezzük, hogy teljes bénultságban vagyunk és nem is tudunk hirtelen mit kezdeni a szituációval. Megfogadtam már többször, hogy lesz otthon ilyen alkalmakra elemlámpa, de ez a fogadalom persze csak addig tart, amíg vissza nem jön az áram. Másnap már hűlt helye még a gondolatnak is. Örök hiba.

Ezen a napon azonban még inkább megtapasztaltam, hogy bizony mennyire is üres tud lenni az életem ezek nélkül a kütyük nélkül, mert a telefonom sikerül leejtenem és darabokra tört a kijelzője. Ott álltam a sötét, használhatatlan lakásban, telefon, mikró, tévé, laptop és minden nélkül, és azon gondolkodtam, hogy vajon most mit kezdhetnék magammal. Elkezdtem gyorsan gyertyákat gyújtani, és rájöttem, hogy régen mennyire szerettem ezeket a hangulatos, gyertyás forró fürdőket. Gyorsan engedtem is vizet, vittem a gyertyát és relaxáltam egyet egy nagy kád forró vízben. Annyira feltöltött, hogy hihetetlen.

Meg is fogadtam, hogy nem csak elemlámpa lesz otthon, hanem visszahozok néhány olyan szokást is az életembe, amelyeket régen ki nem hagytam volna, és amik annyira sokat segítettek, hogy minden feladat, pörgés és fáradtság mellett meg tudjam tartani az energiámat.

Na és persze egy megfelelő telefon szervíz is kell, aki a telefonomat helyre hozza, de hála a jó égnek, ilyennel már rendelkezem, mert nem az első eset, hogy bajban vagyok és segítenek nekem. Az androidszerviz.hu mindig a legprofibb munkát és a legnagyobb segítséget nyújtotta nekem, és nem volt ez máshogy most sem. Bajban voltam, de hatalmas ajándékot kaptam az élettől, visszaterelt azokhoz a szokásokhoz, amik elengedhetetlenek és mindig is azok voltak az életemben.