El van a gyerek, ha játszik

Sajnos már nem tartozom a fiatal nemzedék tagjai közé, aminek vannak előnyei is, és vannak hátrányai is. Egyik előnye, hogy idővel egyre bölcsebbé válik az ember, hátránya, hogy gyakran a gyerekek között sutának érzi magát az ember, például amikor a számítógépek használatára kerül a sor.

Én magam büszke vagyok arra, hogy gyermekkorom szabad idejét nem a számítógépek világa töltötte ki. Boldogok voltunk, ha a barátainkkal együtt lóghattunk, moziba járhattunk, túrázhattunk, kerékpározhattunk. Ha megbeszélni való dolgunk volt, a legritkább esetben emeltük fel a telefonkagylót, hiszen kevés családban volt még akár vonalas készülék is.  Fogtunk magunkat, és személyesen kerestük fel egymást, és beszélgettünk, néha órákon keresztül.

A rokonokkal is gyakrabban kerestük egymás társaságát. Fizikailag is sokkal inkább tudtuk segíteni a másikat.

Manapság az internetes kapcsolat lehetősége igaz, hogy kinyitotta a világot, de személytelenné is tette. Sajnos gyermekeink rengeteg időt töltenek az asztali gépek előtt. Ez előnyükre is válik, amikor olyan információ birtokosai lehetnek rövid időn belül, amit mi el se tudtuk képzelni annak idején. Fizikailag viszont egyre gyengébbek lesznek a kevés mozgástól, a szabad levegőn való kevés tartózkodásuk következtében.

A macbook gépek használatának köszönhetően egyre inkább kedvenc időtöltésük az internetes játékok használata. Gyakran játszanak csapatban, ami építően is hathat a közösségükre. Ennek azonban az a feltétele, hogy egyre gyorsabbak legyenek a gépek, mivel az újabb játékok megkövetelik ezt. Nem szerettem volna az egész gépet kidobni, így az interneten olyan lehetőséget kerestem, amivel ez elkerülhető lenne. Némi keresgélés után a kereső kidobta a macbook szerviz nevét. Felvettem a kapcsolatot a szerviz dolgozóival, akiknek tanácsára HDD SSD-re cserélésével elérték a gép gyorsulását, így pénzt is spóroltam és a gyerekek is játszhattak a legújabb játékokkal.